f f f f f f f f f f

Ik haat mijn tatoeage - Wat kan ik doen?

20 jan 2024
Soms, zelfs na al het onderzoek en de juiste planning, haat je eenvoudigweg de tatoeage wanneer de artiest klaar is. Of na verloop van tijd heb je spijt van het feit dat je überhaupt tatoeages hebt genomen. Gelukkig zijn er opties wanneer je je tatoeage haat. "Ik haat mijn tatoeage".

Is het normaal om een hekel te hebben aan je tatoeage?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Ja, het is normaal om met verloop van de tijd een hekel te hebben aan je tatoeage. In een studie van dermatologen onder 600 mensen met tatoeages had 78% van hen spijt van minstens één ervan. Je staat niet alleen als je zegt "Ik haat mijn tatoeage". Statistisch gezien zijn kleinere tatoeages op de bovenarmen de meest voorkomende tatoeages waar mensen spijt van hebben, of die ze liever niet hebben. 73% van de ondervraagden liet zich tatoeëren binnen enkele weken nadat ze erover hadden nagedacht, terwijl 30% er al een paar dagen later spijt van kreeg. De drie meest voorkomende stijlen van tatoeages waar mensen spijt van hebben, zijn belettering of schrift, symbolen en tribale tatoeages; 31% liet zich tatoeëren om er cool uit te zien en 40% vond niet leuk hoe het eruitzag toen het klaar was. Misschien wel de meest verbazingwekkende statistiek is dat 36% van de ondervraagden meerdere jaren nodig had om spijt te krijgen van de tatoeage. Deze statistiek bewijst dat spijt niet altijd wordt geassocieerd met impulsieve keuzes, maar laat zien dat onze smaak en esthetiek veranderen naarmate we ouder worden. Dit zien we bij seizoentrends in mode, brillen, kapsels en vele andere aspecten van ons dagelijks leven die voortdurend veranderen en evolueren.

Meest voorkomende redenen om een hekel te hebben aan een tatoeage

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Elke tatoeage op elke persoon is uniek, maar er zijn enkele overeenkomsten als het gaat om spijt van een tatoeage. Het was een impulsieve tatoeage: misschien wel de meest voorkomende oorzaak van spijt van een tatoeage is wanneer er weinig tot geen planning is geweest voor het ontwerp of de plaatsing van de tatoeage. Geen betekenis achter de inkt: Tatoeëren heeft een lange, sterke geschiedenis van het vertegenwoordigen van iets in ons leven, of iets dat ons is overkomen. Vaak laten mensen zich tatoeëren om een speciale mijlpaal of moment te herdenken, als herinnering aan iemand die is overleden, of om een band te smeden met vrienden en familie. Als er geen betekenis achter de tatoeage zit, is het veel gemakkelijker om er spijt van te hebben. Slechte kwaliteit van het ontwerp of het werk: min of meer vanzelfsprekend. Haastig een tatoeage laten zetten of geen onderzoek doen naar een artiest kan vaak leiden tot een tatoeage van mindere kwaliteit, en het is gemakkelijk om iets te haten als de uitvoering niet acceptabel is. Tatoeage uit een vorige relatie: liefde is een lastig iets en het achter je laten houdt vaak in dat je je huis, je gedachten en in sommige gevallen ook je lichaam opruimt. Om deze reden zijn eerdere relatie-tatoeages, zoals trouwringen of initialen op ringvingers, trouwdata, namen en soortgelijke geassocieerde stukken vaak een doorn in het oog. Symboliseert een ideologie waar ze niet langer mee instemmen: naarmate we groeien, leren en evolueren, veranderen soms onze overtuigingen en meningen. Jezelf zien met een symbool voor iets waarmee je het niet langer eens bent of het aan de wereld tonen, leidt vaak tot spijt. Het is volkomen normaal om ongelukkig te zijn met een nieuwe tatoeage.

Hoe om te gaan met spijt van een tatoeage

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Er is geen one-size-fits-all, allesomvattend antwoord op het omgaan met spijt van een tatoeage. Er zijn echter een paar verschillende manieren om naar dingen te kijken, figuurlijk en letterlijk. Verse tatoeages brengen vaak een ongekend niveau van angst met zich mee, vooral voor degenen die nieuw zijn in het krijgen van tatoeages. De plotselinge verandering in uiterlijk, hoe dingen eruit zien in de huid en het hele proces van tatoeëren is veel om in één keer te verwerken. Weet dat hoe een tatoeage eruitziet direct nadat deze is voltooid, niet is hoe het er voor altijd uit zal zien, er is een genezingsperiode. Tijdens deze tijd zullen de bijwerkingen van het tatoeëren verminderen, zoals roodheid, zwelling en blauwe plekken. De inkt zal zich in de huid vestigen terwijl deze geneest en na enkele maanden zal de genezen tatoeage zijn wat je voor de rest van je leven draagt. De geest kan moeite hebben om zich aan te passen aan deze nieuwe look, en die nieuwe look zal veranderen, dus houd daar rekening mee. Als de spijt van de tatoeage vergelijkbaar is met de eerder genoemde punten of als je er al enkele jaren last van hebt, dan moeten andere opties worden verkend.

De Tatoeage Voldoet Niet - Wat Nu?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
We bevinden ons op een punt waarop wat je hebt niet bij je past, tijd zal het niet helen, verandering is nodig. Het is belangrijk om duidelijk te identificeren waarom je de tatoeage haat, of wat je er precies aan haat, om je te richten op de oplossing die het meest logisch is.

Laat het Bijwerken

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Sommige tatoeages hebben gewoon een beetje bijwerking nodig om ze minder betreurenswaardig te maken en meer plezierig. Een bijwerking kan ook de aandacht vestigen op het deel van de tatoeage waar je echt van houdt. Vervaagde inkt op oudere tatoeages, of niet goed verzadigde nieuwe tatoeages kunnen worden bijgewerkt. De nieuwe tatoeage kan worden geïntegreerd in een groter geheel. Het toevoegen van een aanvulling op een oude tatoeage kan ook het spijt verminderen. Als dat mogelijk is, neem dan contact op met the Continental. Het is altijd het beste om voorafgaand aan uitgebreide planning een consultatie te hebben om ervoor te zorgen dat de nieuwe artiest aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Laat het Coveren

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
In tegenstelling tot een bijwerking, waarbij de oorspronkelijke tatoeage nieuw leven wordt ingeblazen, is een cover-up veel ingrijpender voor jou en de tatoeëerder. In wezen breng je iets nieuws aan over iets ouds, waarbij het ontwerp volledig wordt veranderd, en er zijn enkele beperkingen bij deze methode. Cover-up tattoos moeten groter zijn dan de oorspronkelijke tatoeage, het is onmogelijk om kleiner te gaan. Sommige kleuren kunnen de oude tatoeage niet coveren. Donkerdere kleuren moeten worden gebruikt om de oorspronkelijke tatoeage te verbergen, wat de ontwerpmogelijkheden kan beperken. Over het algemeen zijn oudere tatoeages gemakkelijker te bedekken omdat ze niet zo goed verzadigd zijn. Sommige meer ingewikkelde cover-up tattoos vereisen meerdere tatoeagesessies om de oorspronkelijke tatoeage goed te bedekken en te verbergen.

Leer ervan te houden

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
In sommige gevallen zijn kleine onvolkomenheden in de tatoeage gewoon het gevolg van de onvolmaakte kunst van het tatoeëren en met de tijd kunnen ze worden gewaardeerd. Bovendien hebben verse tatoeages tijd nodig om te helen en bepaalde stijlen van tatoeage, zoals de Amerikaanse traditionele, beginnen er vaak beter uit te zien na enkele jaren van dragen.

Zijn er permanente verwijderingsopties?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Ben je alle opties langsgegaan en lijken er geen zinvolle oplossingen te zijn voor je spijt van de tatoeage? Er is nog een andere optie om te verkennen, tatoeageverwijdering.

Verwijderingsopties

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Er zijn momenteel ongeveer een half dozijn verschillende methoden beschikbaar om een tatoeage te verwijderen, elk met hun eigen voorbehoud. Chirurgische tatoeageverwijdering: Deze invasieve methode moet worden uitgevoerd door een chirurg en is meestal alleen geschikt voor extreem kleine tatoeages waar ook overtollige huid beschikbaar is. Als voorbeeld is de bovenkant van een vinger geen ideale locatie om een tatoeage chirurgisch te verwijderen. Bovendien is er bijna altijd enig niveau van littekenvorming, variërend van een zeer kleine en vage lijn tot iets veel groter. Dermabrasie: Deze methode houdt in dat de huid wordt gladgemaakt en mag niet worden overwogen voor tatoeageverwijdering, het helpt voornamelijk om de bovenste laag van de huid, bekend als de opperhuid, te verwijderen. Tatoeage-inkt bevindt zich in de tweede laag van de huid, de dermis, en het bereiken ervan zal littekens veroorzaken. Salabrasie: Een combinatie van zout en water wordt gebruikt om dode huid van het oppervlak te verwijderen, maar, net als dermabrasie, is dit niet bevorderlijk voor succesvolle tatoeageverwijdering en kan het littekens veroorzaken. Crèmes: Tot op heden zijn er geen topische crèmes die tatoeages vervagen of verwijderen. Littekenvorming: Een meer extreme vorm van lichaamsmodificatie, littekenvorming resulteert meestal in een zekere mate van keloidlittekens en verwijdert het tatoeage-inkt niet van de huid. Laser Verwijdering: De veiligste, niet-invasieve methode om tatoeages te vervagen en te verwijderen. Laser tatoeageverwijderingsbehandelingen zijn snel, de meeste duren minder dan een paar minuten, maar volledige verwijdering vereist meestal tussen de 10 en 15 behandelingen.

Kosten van Tatoeageverwijdering

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Slechts twee van de eerder genoemde methoden zijn geschikt voor verwijdering en de prijzen variëren. Chirurgische tatoeageverwijdering kost gemiddeld tussen de enkele honderden en enkele duizenden dollars, afhankelijk van wie de procedure uitvoert. De kosten van laser tatoeageverwijdering kunnen ook variëren tussen enkele honderden en enkele duizenden dollars.

Nog steeds onbeslist? Raadpleeg een specialist in tatoeageverwijdering!

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Spijt van een tatoeage kan angst veroorzaken die overweldigend kan zijn als deze niet wordt aangepakt of besproken. Door het identificerende deel van je tatoeage te bekijken en te bedenken wat je er mogelijk aan haat, kun je de focus verleggen naar het vinden van een oplossing, zodat je weer van je huid kunt houden. Als het vervagen voor een bedekte tatoeage of verwijdering de volgende stap lijkt te zijn, staat the Continental klaar om te helpen. We bieden gratis consultaties aan en hebben veel ervaring in het helpen vinden van de beste oplossing.

Contact opnemen