Hoe kan je het verwijderingsproces van je tatoeage versnellen?

Hoe kan je het verwijderingsproces van je tatoeage versnellen?

Ontdek veilige, gezonde en natuurlijke manieren om het tatoeage verwijderingsproces te versnellen. 

Tips om ervoor te zorgen dat het verwijderingsproces sneller verloopt. 

Om te begrijpen hoe je het tatoeage verwijderingsproces kunt versnellen is het belangrijk om te weten hoe het proces werkt. Het verwijderen van tatoeages werkt door de inktdeeltjes in kleinere fragmenten op te splitsen, zodat het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam ze kan afvoeren. Na verloop van tijd, na meerdere sessies, breekt de laser laag voor laag de deeltjes uit elkaar zodat uw witte bloedcellen op natuurlijke wijze kunnen worden verwijderd. Hoe kun je dat proces nu versnellen? Gelukkig zijn er veilige, gezonde en natuurlijke manieren om het proces sneller te laten verlopen. Door kleine veranderingen in uw dagelijkse leven aan te brengen, kan uw lichaam de behandelingen effectiever verwerken. Bekijk onderstaande tips voor het verwijderen van tatoeages!


Wordt actief! (Get active) 

Door uw lichaam te bewegen zal de bloedstroom toenemen, waardoor de inktdeeltjes in uw huid sneller worden afgebroken. Probeer meer fysieke activiteit toe te voegen aan uw dagelijkse (of wekelijkse) routine en u zult waarschijnlijk betere resultaten van uw behandelingen zien.

Hoe kan je het verwijderingsproces van je tatoeage versnellen?

Hydrate Hydrate Hydrate

Het verhogen van je waterinname kan een grote invlied hebben op hoe goed uw behandelingen werken. Het verminderen van alcoholgebruik zal ook gunstig zijn voor uw behandelingen vanwege het uitdrogende effect van alcohol op het lichaam. Door gehydrateerd te blijven, kan je lichaam de inkt makkelijker verwerken waardoor je tatoeage sneller zal vervagen.


Druk die sigaret uit!

We begrijpen dat stoppen met roken een lang en moeilijk proces kan zijn. Roken vermindert echter de effectiviteit van je behandelingen met 70%. Dat betekent dat er veel meer tijd en behandelingen nodig zijn om je tatoeage te laten verwijderen. Als stoppen geen ptie is voor u, raden we aan te proberen te minderen met roken om het meeste uit uw behandelingen te halen of tijdelijk alternatieve nicotine-opties te onderzoeken. Veel mensen hebben ontdekt dat het aangaan van tatoeage verwijdering een goede motivator is om te stoppen met roken. Uiteindelijk is de keuze aan jou!


Houdt het bedekt! 

Uw laserspecialist zal u keer op keer vertellen dat u uw tatoeage tijdens het verwijderingsproces uit de zon moet houden. Als het behandelde gebied wordt blootgesteld aan de zon op het behandelde gebied, kan de behandeling u worden geweigerd totdat uw bruine kleur verdwijnt, of u kunt een lichtere, minder agressieve behandeling krijgen om de door de zon gebruinde huid niet te beschadigen. Als u uw behandelingen opnieuw moet plannen vanwege blootstelling aan de zon, verlengt u het proces. Doordat lichtere behandelingen gedaan moeten worden zullen er meer totale behandelingen nodig zijn. De specialist kan uw tatoeage niet behandelen als u verbrand bent door de zon, dus zorg ervoor dat u uw tatoeage uit de zon houdt en met SPF 50 zonnebrandcreme insmeert.


Over de schrijver
Reactie plaatsen