Is Tattoo Verwijdering Op Donkere Huid veilig?

Is Tattoo Verwijdering Op Donkere Huid veilig?

Werkt laser tattoo verwijdering ook op donkere huid? Bekijk enkele van de beste tattoo verwijderingsresultaten op donkere huidtypes. 

Tattoo verwijderen met laser op donkere huid

Tattoo Verwijdering op een Donkere Huid is Veilig

Om het duidelijk te zeggen, het verwijderen van tatoeages is veilig voor mensen van kleur. Het heeft echter zo zijn uitdagingen. The Removal Clinic en de meeste andere gerenommeerde laserbedrijven gebruiken de Fitzpatrick-schaal om de hoeveelheid melanine in de huid van een persoon te meten. 

De grotere hoeveelheden melanine in de huid zorgen ervoor dat warmte sneller wordt opgenomen en zich sneller door het oppervlak verspreidt. 

We hebben allemaal wel eens een donkergekleurd shirt gedragen op een warme, zonnige zomerdag – het voelt veel zwaarder en veel heter dan wanneer je iets in een lichte kleur draagt. 

Evenzo leidt de hoge energieabsorptie van melanine ertoe dat de huid te veel energie van de laser opneemt, wat resulteert in huidverkleuring. 

Dit betekent dat het verwijderen van tatoeages met laser op een donkere huid een ander protocol vereist dan bij cliënten met een lichtere huid. 

Tattoo verwijderen met laser op donkere huid


Tatoeages Verwijderen op Donkere Huid

In het verleden was het verwijderen van tatoeages een gevaarlijke en uitdagende onderneming. Met de komst van laserverwijderingstechnieken werd dit streven aanzienlijk eenvoudiger en een stuk veiliger voor mensen met een getinte huid. 

Maar zelfs met een verscheidenheid aan lasertechnologiën die beschikbaar zijn, is het verwijderen van tatoeages op een donkere huid niet zonder risico’s. 

Voor alle mensen met een getinte huidskleur heeft het verwijderen van tatoeages zo zijn hindernissen, melanine absorbeert namelijk de laserenergie op dezelfde manier als zonnestralen.


Ervaring In Het Verwijderen van Tattoos is Belangrijk 

Bij het behandelen van donkere huidtypes is het belangrijk om voldoende ervaring op te doen, en the Removal Clinic besteed veel aandacht aan het voortdurend ontwikkelen en verbeteren van het gebruik van onze lasertechnologie. 

Onervaren behandelaars en praktijken voor het verwijderen van tatoeages zullen de laser waarschijnlijk te lang of te hoog gebruiken bij de behandeling van een getinte huid, wat onnodige pijn en complicaties kan veroorzaken. 

Wanneer de huid wordt overbelast met een laser, zal deze waarschijnlijk langzamer genezen, geïnfecteerd raken of pijnlijke blaren ontwikkelen. Er is ook een grote kans op het ontwikkelen van hyper- of hypopigmentatie. 

Resultaten van Tattoo Verwijdering op Donkere Huid 

Tattoo verwijderen met laser op donkere huid   


Tattooverwijdering op Donkere Huid bij The Continental Tattoos

Daar heb je het! Tatoeage verwijdering werkt dus wel bij donkere huidtypes. Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van tatoeages er voor iedereen anders uit ziet en dat je de nazorg protocollen moet volgen om je tatoeage goed te laten genezen. Lees verder voor meer informatie over hoe het laseren van tatoeages op donkere huidtypes veilig is en begin vandaag nog met het verwijderen van je tatoeage! 

Boek een gratis consult of ontvang een gratis schatting om meer te weten te komen over je opties. 


Wat zijn Mogelijke Bijwerkingen van Laser Tattooverwijdering voor Donkere Huidtypen? 

  • - Hyperpigmentatie: het donkerder worden van de huid na verloop van tijd. 
  • - Hypopigmentatie: het lichter worden van de huid in het gebied van de verwijderde tatoeage. 
  • - Keloïde littekens: Hoewel zeldzaam zijn keloïden verhoogd littekenweefsel dat zich rond het behandelde gebied ontwikkelt.


Risico op Hypopigmentatie na Laser Tattoo Verwijdering 

Ineffectieve laserbehandeling op een donkere of getinte huid verhoogt de kans dat de huid hypopigmentatie of kleurverlies ontwikkelt. De meeste gevallen zullen niet permanent zijn en zullen na een tijdje verdwijnen. 

Een zeer klein percentage van de gevallen van hypopigmentatie is echter permanenter en laat een lichtgekleurde omtrek van de originele tattoo achter. 

Permanente gevallen van hypopigmentatie komen vaker voor wanneer procedures voor het verwijderen van lasertatoeages worden uitgevoerd door een onzorgvuldig of onervaren persoon. Als je een lichte huid hebt, is de kans groot dat hypopigmentatie niet zo opvalt, of misschien gemakkelijk te verbergen is. Als je een donkerdere huid hebt, zal het verbergen van de lichtere plekken veel moeilijker zijn. 


Maar wacht! Er is goed nieuws! 


De nieuwste innovaties op het gebied van lasertechnologie voor het verwijderen van tatoeages, zoals de Q-Plus C® zorgen voor en veilig, snel en effectief tatoeage verwijderingsproces. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke tatoeage anders is en anders zal reageren op de behandeling. Kies daarom altijd een gerenommeerde tatoeageverwijderingsspecialist die ervaring heeft met het werken met donkere huidtinten om de procedure bij je uit te voeren. 

Bij het werken met een betrouwbare specialist is de kans op hypopigmentatie, littekens en infecties veel kleiner, en de genezingsperiode tussen behandelingen duurt veel minder lang dan bij andere tattoeageverwijderingstechnologiën. 

De nieuwste, veiligste laserverwijderingstechnieken, gecombineerd met de juiste nazorg, zijn meestal voldoende om de meeste nadelige effecten van het verwijderen van tatoeages te voorkomen, hoewel het belangrijk is om te onthouden dat geen twee tatoeages ooit hetzelfde zijn. 

Start vandaag met een Gratis Tatoeage Verwijderings Advies

De beste manier om erachter te komen hoe tatoeageverwijdering werkt of wat tatoeageverwijdering kost is door te praten met een laserspecialist. 

Onze specialist bekijkt de maat van je tatoeage, legt uit hoe het verwijderen van de tatoeage werkt en bekijkt de prijzen. 


Over de schrijver
Reactie plaatsen