Mag ik zwemmen na mijn laserverwijdering behandeling?

Mag ik zwemmen na mijn laserverwijdering behandeling?

Mag ik zwemmen na mijn laserverwijdering behandeling? Leer hieronder welke activiteiten je kunt doen na het verwijderen van een tatoeage.

Denk je aan het bikini seizoen en die tatoeage die je wil laten verwijderen, maar weet je niet zeker of je kunt gaan zwemmen na het verwijderen van de tatoeage? We begrijpen je! De zomer staat voor de deur en dit is jouw gids om te beginnen met het verwijderen van tatoeages terwijl je geniet van zoveel mogelijk zomeractiviteiten. 


Kun je zwemmen na laserverwijdering van een tatoeage? 

Net als bij het nemen van een tatoeage, moet je totdat de tattoo genezen is voorkomen dat je het behandelde gebied onderdompelt in heet of mogelijk vuil water. We raden aan om het behandelde gebied uit de buurt van baden, bubbelbaden, zwembaden, oceanen, meren, rivieren enz. te houden totdat eventuele roodheid of blaren zijn genezen. 

De reden dat we aanbevelen om onderdompeling te vermijden, is om contact met mogelijke infectiebronnen van je behandelde tatoeage tot een minimum te beperken. 

Mag ik zwemmen na mijn laserverwijdering behandeling?

Hoe snel na het verwijderen van een tatoeage mag je weer zwemmen? 

We schatten dat je 3-5 dagen de tatoeage moet laten helen voordat je de tattoo mag onderdompelen in water. Als je tatoeage na 3-5 dagen nog steeds rood is, jeukt of blaarvorming vertoont kun je het beste niet zwemmen totdat het behandelde gebied is genezen. Maak je geen zorgen wanneer je per ongeluk in het water valt. Zorg ervoor dat je het gebied grondig en voorzichtig afspoelt met schoon water en milde zeep. Pas daarna gewoon onze nazorgprotocollen toe. Als je klinische zorgen hebt over je tatoeage na het zwemmen stuur dan een email naar info@theremovalclinic.nl 

Om volledig te profiteren van de tattooverwijdering én zomeractiviteiten raden we je aan een paar dagen te wachten voordat je gaat zwemmen na het verwijderen van de tatoeage. Het is ook belangrijk om het behandelde gebied uit direct zonlicht te houden. We raden aan om het gebied te verbinden met verband of kleding eroverheen te dragen om te voorkomen dat zonlicht de voortgang van het verwijderen verstoort. 

Lees meer over de gevaren van de zon in dit artikel


Je tatoeage verwijderen bij the Continental 

Bij the Removal Clinic zijn wij experts op het gebied van tatoeage verwijderen. We bieden gratis consulten en beantwoorden graag al uw vragen over laserverwijdering van tatoeages. Boek vandaag nog een gratis consult bij ons! 
Over de schrijver
Reactie plaatsen