Mag je Alcohol Drinken na Tattoo verwijdering?

Mag je Alcohol Drinken na Tattoo verwijdering?

Een groot deel van het tatoeageverwijderingsproces hangt van jou af! Je dagelijkse gewoonten en levensstijl zullen het resultaat van de verwijdering beinvloeden. Dus, kun je alcohol drinken na het verwijderen van een tatoeage? Ja, maar houd er rekening mee dat het drinken van alcohol en roken het verwijderingsproces zullen vertragen. Lees hieronder meer over hoe je het verwijderen van tatoeages met laser kunt versnellen. 

Van nature breekt je lichaam de tatoeage inktdeeltjes af, laser tatoeageverwijdering versnelt dit proces alleen maar door de deeltjes laag voor laag op te breken, zodat het immuunsysteem van je lichaam ze af kan voeren. Het immuunsysteem van een persoon die kiest voor een gezonde levensstijl zal in staat zijn méér inktdeeltjes af te voeren dan het immuunsysteem van iemand die er een minder gezonde levensstijl op na houdt. 


Mag je Alcohol Drinken Na Tattoo Verwijdering? 

Het drinken van grote hoeveelheden alcohol kan het vermogen van uw lever en nieren om de kleine inktdeeltjes, die tijdens de laserbehandeling uiteenvallen, weg te spoelen belemmeren. Het is het beste om de alcohol aan te vullen met grote hoeveelheden water, waardoor die deeltjes veel sneller kunnen worden weggespoeld. Dus ja, je kunt alcohol drinken, maar het kan zijn dat je tatoeage hierdoor niet meer in de meest optimale tijd verwijderd wordt. 


Mag je Roken na een Tattoo Verwijderings Sessie?  

Technisch gezien kun je roken na een tatoeage verwijderingssessie maar roken kan ervoor zorgen dat het verwijderingsproces langzaam verloopt. Je lichaam moet al hard werken om aan roken gerelateerde verontreinigende stoffen uit het lichaam te verwijderen, en roken beperkt de bloedsomloop in je lichaam, wat de bloedstroom nabij het huidoppervlak belemmert. Dit betekent dat je lichaam weinig kans heeft om de verbrijzelde inktdeeltjes daadwerkelijk door te spoelen en weg te voeren van de tatoeage. 

Mag je Alcohol Drinken na Tattoo verwijdering?

Heeft Roken Invloed op de Genezing van Tatoeages? 

Het is algemeen bekend dat roken een negatieve invloed heeft op de wondgenezing. Sigaretten bevatten talloze ziekteverwekkers die het genezingsproces van tatoeageverwijdering beïnvloeden. Van gifstoffen zoals nicotine, koolmonoxide en waterstofcyanide is aangetoond dat ze de wondgenezingstijd verlengen. Nicotine vernauwt de aderen, waardoor de bloedstroom afneemt, koolmonoxide vermindert de hoeveelheid zuurstof die rode bloedcellen naar de huid transporteren en waterstofcyanide remt de enzymen die nodig zijn om zuurstof te transporteren en verhoogt het metabolische profiel van uw lichaam. 

Een studie onder meer dan 352 tattoo verwijderingscliënten bij een laserchirurgie centrum in Milaan, Italie, toonde aan dat mensen die rookten 70% meer kans hadden op een langer durend tatoeage verwijderingsproces. Het gemiddelde is 10 tot 12 sessies voor het verwijderen van een tatoeage. Deze studie toonde aan dat degenen die roken tot 15+ sessies nodig hadden om volledige verwijderingsresultaten te bereiken. Daarom heeft roken invloed op het genezingsproces van tatoeages. 


Tattoo Removal bij The Continental 

In de regel raden we aan veel water te drinken, gezond te eten en regelmatig te sporten om het verwijderingsproces te versnellen. Het aanhouden van een gezonde levensstijl houdt alle systemen van je lichaam in balans en zorgt voor een goede doorstroming van het bloed. Bij the Removal Clinic bieden we gratis consulten aan en beantwoorden we al je vragen over het verwijderen van je tatoeages. Boek vandaag nog een gratis consult en leer meer over de beste nazorg voor het verwijderen van tatoeages. 


Over de schrijver
Reactie plaatsen