k k lk\k k k k l k k

Hoe vind je de perfecte tattoo-artiest voor het opknappen of coveren van jouw tattoo?

17 jan 2024
Heb je een tattoo waar je niet tevreden mee bent en wil je die laten bijwerken? Of je nu denkt aan een eenvoudige opfrissing van vervaagde lijnen of een grootschalige cover-up voor een tatoeage op je borst, het vinden van de juiste kunstenaar voor de klus kan ontmoedigend zijn. Het volgen van deze tips zal je helpen bij het beperken van je zoektocht naar een tattoo artiest.

Zal een Tattoo Artiest een bestaande Tatoeage opknappen?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Mythe: Tatoeageartiesten werken niet aan een stuk dat door een andere tatoeëerder is gestart. Dit is een enorme misvatting in de tatoeagegemeenschap dat de artiest die het kunstwerk is begonnen of voltooid, artistieke rechten heeft over een tatoeage. Als de persoon die de tatoeage heeft ontvangen, heb je volledige controle over hoe deze wordt voltooid of herwerkt. Om de een of andere reden voelen klanten zich schuldig of ontrouw als ze een gedeeltelijk voltooid of verminkt stuk naar een andere winkel brengen voor een consultatie. Maar de waarheid is dat jij degene bent die de tatoeage elke dag draagt. Het is jouw recht om te hebben zoals jij het wilt. Dus voel je vrij om een redo of tweede sessie aan te vragen bij een andere tatoeagekunstenaar dan degene waarmee je oorspronkelijk hebt samengewerkt. Bovendien gaan veel mensen ervan uit dat het onbeleefd of onprofessioneel is om een artiest te vragen het werk van iemand anders af te maken. Deze overtuiging is volledig onjuist. Artiesten worden tatoeëerders vanuit passie en creativiteit, maar ook om geld te verdienen. Dus als je ontevreden bent over hoe je oorspronkelijke tatoeage-ontwerp is uitgekomen, zul je geen probleem hebben om een nieuwe artiest te vinden die de tattoo wil aanpassen. Hoewel het evenveel of meer kan kosten om de tatoeage opnieuw te doen dan het oorspronkelijk te laten zetten, is de beloning een tatoeage waar je trots op kunt zijn. Het is heel gebruikelijk dat een tatoeageartiest het werk van een andere artiest afrondt. Soms komt deze beslissing neer op praktische overwegingen. Bijvoorbeeld, de oorspronkelijke artiest kan overboekt zijn of beseffen dat het concept dat je voor ogen hebt iets is waar ze zich ongemakkelijk bij voelen. Het is echter gebruikelijk dat klanten een bestaande tatoeage naar een andere artiest brengen vanwege ontevredenheid of slechte uitvoering door de oorspronkelijke winkel.

Begrip van Tatoeage-herstelterminologieën

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Dus wat zeg je in de tattooshop om de juiste afspraak te boeken? Hier is een uitleg van de verschillen tussen een tatoeage-herstel vs. redo vs. cover-up.

Tatoeage-herstel

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Heb je een tatoeage die je leuk vindt, maar die zijn glans heeft verloren? Het is natuurlijk dat tatoeages in de loop van de tijd vervagen. Maar het goede nieuws is dat je die tatoeage weer tot leven kunt brengen! Wanneer je een tatoeage laat overdoen, is dit meestal van toepassing op vervaagde of onleesbare lijnen. Een nieuwe artiest zal de oorspronkelijke tatoeage als richtlijn gebruiken en feitelijk over de bestaande lijnen tatoeëren. Deze methode zal de kleuren verdiepen, het contrast verbeteren en de lijnen verscherpen. Denk er maar aan alsof je je tatoeage laat opfrissen of bijwerken. Het doel van een tatoeage-herstelafspraak is om te vertrekken met hetzelfde ontwerp, maar scherper en helderder dan toen je de winkel binnenkwam.

Tattoo redo

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Soms komen tatoeages er gewoon "oké" uit. Het kan moeilijk zijn om precies te communiceren wat je zoekt aan een tatoeageartiest. Zelfs de beste tatoeëerders kunnen de plank misslaan. Maar als je nog steeds houdt van de stijl en het onderwerp van de tatoeage, is er hoop! Laat het herstellen door een nieuwe tatoeageartiest. Wanneer je een tatoeage laat herwerken, is het project iets uitgebreider dan het opfrissen van een tattoo. De nieuwe artiest zal het bestaande stuk als inspiratie gebruiken. Vervolgens zullen ze nieuwe elementen of kleuren toevoegen om een nieuwe versie van dat oorspronkelijke ontwerp te creëren. Een herwerkte tatoeage kan nieuwe kleuren, extra componenten of een verandering in het belangrijkste onderwerp omvatten. Het is belangrijk op te merken dat een tatoeage-herwerkingafspraak niet hetzelfde is als een cover-up en niet zal resulteren in een gloednieuwe tatoeage. Dit proces geeft een nieuwe draai aan de tatoeage die je al hebt.

Tatoeage Cover-up

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Achteraf is alles duidelijk. Heb je een tatoeage die je doet afvragen: "Wat dacht ik toen?" Stop met jezelf te kwellen met een dagelijkse herinnering aan het verleden! Je kunt die gênante tatoeage wissen met behulp van laserverwijderingstechnologie en creatieve cover-up-artiesten! Een tatoeage bedekken is gespecialiseerde kunst. Wanneer je een tattoo coverup afspraak maakt, vraag je de tattooartiest om een geheel nieuwe tatoeage over de oude te creëren. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is het een zeer complex proces en iets waar slechts sommige tattooartiesten mee zullen instemmen. Het kost jaren van leerlingwerk en ervaring om een coverup correct te krijgen. Top artiesten zullen wetenschap, kleurentheorie en creatieve ontwerpen gebruiken om de oude tatoeage met de nieuwe te camoufleren. Als gevolg daarvan zal de oude tatoeage volledig onzichtbaar zijn aan het einde van de afspraak. Verschillende factoren beïnvloeden hoe goed een coverup tattoo oude inkt zal verbergen. Soms adviseren artiesten om je oude tatoeage te vervagen voordat je nieuw werk laat doen. Laser-tattooverwijdering is de enige methode die tatoeages snel vervaagt zonder de huid te beschadigen. Hoewel de woorden "herstel," "redo" en "cover-up" misschien op elkaar lijken, hebben ze duidelijke verschillen als het gaat om tatoeages. Daarom is het begrijpen van de juiste terminologie essentieel om de juiste afspraak te maken bij de juiste artiest.

Onderzoek doen naar mogelijke tattooartiesten

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Tattooartiesten bouwen hun klantenbestand op door zich te specialiseren in verschillende kunstenaarscategorieën. Als gevolg daarvan heeft elke tatoeëerder verschillende specialiteiten en nemen sommige mogelijk geen afspraken aan voor herstelwerk. Er zijn echter verschillende manieren om de beste tattooartiesten te onderzoeken om je oude tatoeage op te frissen.

Online Portfolio’s

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Het werk van een tattooartiest is hun visitekaartje. Betrouwbare en bekwame tatoeëerders zullen uitgebreide portfolio’s hebben op hun sociale media-pagina's en websites. Zoek naar voor- en na-vergelijkingen van tatoeages die ze hebben herdaan. Beoordeel het werk en beoordeel de transformatie. Als je aarzelingen hebt op basis van het portfolio of geen werk ziet dat vergelijkbaar is met wat je wilt laten doen, ga dan verder met je zoektocht. Je moet niet settelen, vooral niet als het gaat om tattooartiesten!

Aanbevelingen

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Je beste bron voor informatie is vrienden en familie. Bel iedereen in je innerlijke kring die prachtige tatoeages heeft! Zij kunnen je adviseren welke tattooshops je moet bekijken. En als die vriend of familielid vaak getatoeëerd wordt, kunnen ze je ook een lijst van artiesten geven om te vermijden!

Recensies van Tattooshops

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Met Google en Facebook is het eenvoudig om recensies te vinden van lokale bedrijven. Lees de feedback en beoordelingen die voormalige klanten hebben gegeven. Let vooral op opmerkingen die verwijzen naar een herwerkte tatoeage. De ervaring van die persoon is een uitstekende getuigenis van wat je kunt verwachten. Hoewel impulsieve beslissingen leuk en opwindend kunnen zijn, zijn tatoeages niet iets om een gokje mee te wagen. Plan daarom geen afspraak om je slechte tatoeages zomaar te laten herstellen. Neem in plaats daarvan de tijd en voer grondig onderzoek uit naar topkunstenaars.

Beoordeling van Specialiteiten en Stijlen van Artiesten

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Tattooartiesten bouwen hun reputatie op door prachtige tatoeages te creëren binnen een specifieke stijl. Ze spenderen jaren om naam te maken als een nichekunstenaar. Hierdoor werken veel tatoeëerders alleen in een bepaalde stijl of specialiteitsgebied. Onderzoek welke tatoeagestijl het beste bij je voorkeuren past om je zoektocht naar een tatoeage-herstelkunstenaar te beperken. Populaire tatoeagecategorieën zijn onder andere: - old school/amerikaans traditioneel - Foto Realisme - Tribal/Geometrisch - Japans - New School - Stick and Poke Daarnaast kunnen tattooartiesten zich specialiseren in een vastgestelde lijst van diensten. Sommige tatoeëerders werken bijvoorbeeld alleen aan tattoo coverups en nemen zelden afspraken aan voor nieuwe tatoeages. Vergelijkenderwijs geven sommige artiesten er de voorkeur aan om alleen op verse huid te werken en zullen verzoeken om een tatoeage te herdoen afwijzen.

Afspraken maken met Potentiële Artiesten

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Verschillende factoren bepalen het succes van een coverup tattoo. Artiesten kunnen vragen om een consultatie voordat ze een sessie boeken. Deze persoonlijke ontmoeting stelt hen in staat om het volgende te evalueren: - Het ontwerp, de kleuren en de grootte van je tatoeage - De conditie van je huid - De hoeveelheid werk die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken - Of de gewenste kunststijl binnen hun vaardigheden valt De prijs van een coverup tattoo hangt af van hoeveel tijd de tattooartiest nodig heeft om het werk te voltooien. Na de consultatie zullen ze verwachtingen geven voor het uiteindelijke stuk, een geschat aantal sessies en de bij benadering kosten. Omgekeerd kan een artiest weigeren de tatoeage te doen als hun stijl niet overeenkomt met je verzoek. Klanten kunnen er ook voor kiezen om een consult te boeken voordat ze een afspraak maken. Dit geeft je de gelegenheid om de artiest te ontmoeten, relevante vragen te stellen en de studio te bekijken voordat je je committeert aan de naald.

Beoordeling van de Tattooshop

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Je kunt veel afleiden over de professionaliteit van een tattooartiest op basis van de omstandigheden in de tatoeagestudio. Verschillende factoren dragen bij aan een positieve tatoeageomgeving.

- Netheid:

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
De winkel moet stofvrij zijn met keurig geveegde vloeren. Vieze studio's laten klanten vatbaar voor bacteriën en infecties.

- Vergunning:

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Je tattooartiest moet een door de GGD goedgekeurde vergunning hebben. Dit certificaat zorgt ervoor dat ze adequaat zijn opgeleid in de uitvoering van tatoeages en de veiligheid van de klant. Je hebt geen tatoeagevergunning nodig om tatoeageapparatuur te kopen, dus ga er niet vanuit dat een studio legitiem is alleen omdat ze afspraken maken. Op de website veiligtatoeerenenpiercen.nl lees je of een tattoostudio een vergunning heeft.

- Hygiënevoorschriften:

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Elke tatoeagestation moet desinfectiemiddelen, verse papieren handdoeken en verpakte naalden hebben. Om klanten te beschermen tegen ziekte en infectie, gebruikt de kunstenaar nieuwe benodigdheden voor elke sessie en reinigt hun station grondig. Het ontbreken van deze items is een waarschuwing.

- Klant Screening:

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
De tatoeagestudio moet klanten vragen om gezondheidsformulieren en vrijwaringsverklaringen in te vullen. Om hun tatoeagevergunning te behouden, moeten artiesten zich houden aan specifieke voorschriften. Door deze informatie te eisen, laten ze zien dat ze hun beroep serieus nemen.

Het Definitieve Besluit Nemen

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Terwijl impulsieve beslissingen leuk kunnen zijn, zijn tatoeages niet iets om een gokje mee te wagen. Plan daarom geen afspraak om je slechte tatoeages zomaar te laten herstellen. Neem in plaats daarvan de tijd en voer grondig onderzoek uit naar topkunstenaars. Of je nu op zoek bent naar een oude tatoeage die moet worden opgefrist of volledig bedekt moet worden met nieuwe inkt, het vinden van een gespecialiseerde artiest is een must.

Begin je tatoeagereis met the Continental

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Het plannen van een consult bij the Continental is de beste eerste stap om een oude tatoeage te transformeren. Onze ervaren artiesten kunnen je adviseren over de mogelijkheden voor het opfrissen, verbeteren of coveren van je tatoeage. Indien dit niet mogelijk is kan er gekeken worden om je tattoo eerst licht te vervagen door middel van laser tattoo verwijdering voordat je je tatoeage bedekt met een nieuwe tattoo. Wacht dus niet! Plan je consult met the Continental om de basis te leggen voor een succesvolle tatoeage

Contact opnemen