g g g g g gg g g

Waarom vervaagt mijn tatoeage niet door laser tattoo verwijdering?

27 jan 2024
Tatoeages zijn net zo uniek en complex als de personen waarop ze staan, dus het is geen verrassing dat het verwijderingsproces van persoon tot persoon en van tatoeage tot tatoeage kan verschillen. Er zijn tal van factoren die het verwijderingsproces kunnen versnellen of vertragen. Veelgestelde vragen die we horen zijn: "Waarom vervaagt mijn tatoeage niet?" en "Hoe werkt tatoeageverwijdering?". Laten we eens kijken naar enkele redenen waarom u mogelijk niet zo snel resultaten ziet als u had verwacht.

Waarom vervaagt mijn tatoeageverwijdering niet?

1. Type Laser

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Het type laser dat wordt gebruikt om uw tatoeage te behandelen, kan invloed hebben op uw verwijderingsproces. Er zijn veel merken lasers, maar er zijn slechts twee belangrijke categorieën lasers wat betreft tatoeageverwijdering: nanoseconde en picoseconde. Nanoseconde-technologie vertrouwt op foto-thermische energie, of warmte, om de inktmoleculen af te breken, terwijl picoseconde-technologie afhankelijk is van foto-akoestische energie, vergelijkbaar met een schokgolf. Hoe meer warmte een apparaat gebruikt, des te groter het risico op complicaties zoals littekens en depigmentatie. In sommige gevallen kan het littekenweefsel als gevolg van het gebruik van op warmte gebaseerde lasers de inkt inkapselen, wat het verwijderingsproces bemoeilijkt.

2. Ongeschoolde Technicus

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Wie de laser bedient, kan net zo veel invloed hebben op het verwijderingsproces als de gebruikte laser zelf. Afhankelijk van waar u woont, kunnen er strenge voorschriften zijn of helemaal geen voorschriften zijn over wie een laser mag bedienen. Ideaal gezien wilt u een laser technicus die zeer bekwaam is, goed opgeleid en veel weet over de huid en tatoeages. Wees voorzichtig met klinieken die meerdere laserdiensten aanbieden. Zelfs dermatologieklinieken die verwijdering aanbieden, kunnen mogelijk niet de benodigde ervaring hebben, simpelweg omdat verwijdering een van de vele diensten is die zij aanbieden en niet iets waarin ze gespecialiseerd zijn. Als de laser technicus geen ervaring heeft met het behandelen van een breed scala aan tatoeages en huidtypes, kunnen ze ineffectieve behandelingen leveren of overdreven agressieve behandelingen uitvoeren, wat brandwonden kan veroorzaken die resulteren in dyspigmentatie (verkleuring van de huid) of littekens. Dit kan uw verwijderingsproces aanzienlijk vertragen.

3. Ongepaste Nazorg

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Hoewel het misschien niet de belangrijkste reden is waarom laser tatoeageverwijdering uw tatoeage niet doet vervagen, kan ongepaste nazorg het proces vertragen vanwege een langere hersteltijd en mogelijke complicaties. Hoe u voor uw tatoeage zorgt na de behandeling kan bepalend zijn voor uw succes of het vertragen van het verwijderingsproces. Na een laser tatoeageverwijderingssessie is het het beste om het gebied schoon, koel en droog te houden. Vermijd krachtige activiteiten en onderdompeling in water gedurende de eerste 24-72 uur. Als u blaren krijgt, krabbel of pluk er dan niet aan. Het allerbelangrijkste is om de tatoeage uit de zon te houden. Tatoeageverwijdering en blootstelling aan de zon gaan niet samen. Minerale zonnebrandcrèmes die elke 90 minuten opnieuw worden aangebracht, KT-tape en verband kunnen u behoeden voor blijvende dyspigmentatie of de noodzaak om uw volgende behandeling uit te stellen. Het nauwgezet volgen van de nazorgaanbevelingen van uw laser specialist zal zorgen voor een soepeler en sneller proces. Het niet opvolgen ervan kan het vertragen.

4. Tijd Tussen Sessies

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Als u behandelingen krijgt met tussenpozen van minder dan 6-12 weken, kan dit uw voortgang vertragen. Hoewel het tegenstrijdig klinkt, betekent meer behandelingen met minder tijd ertussen niet noodzakelijkerwijs betere of snellere resultaten. Uw lichaam, met name uw lymfatische en circulatoire systemen, verrichten het meeste werk bij het verwijderen van uw tatoeage. Wanneer u voor het eerst een tatoeage krijgt, herkent uw lichaam deze onmiddellijk als een vreemde substantie en wil het de inktdeeltjes elimineren. Helaas zijn die inktdeeltjes te groot om te worden verteerd; dit is wat uw tatoeage "permanent" maakt. Daar komt de laser in beeld. De laser breekt die inktdeeltjes in piepkleine verteerbare stukjes en uw lichaam kan inktdeeltjes nog weken, maanden en soms zelfs jaren na een laserbehandeling blijven verteren. Voldoende tijd tussen behandelingen zorgt ervoor dat uw lichaam de meeste deeltjes die door de laser zijn afgebroken kan verwerken en elimineren, en maximaliseert de effectiviteit van elke behandeling. Door uw lichaam voldoende tijd te geven om zijn werk te doen, kunt u het verwijderingsproces versnellen en het risico op complicaties minimaliseren.

5. Tatoeage Plaats

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Waar uw tatoeage zich op uw lichaam bevindt, heeft ook invloed op hoe snel uw tatoeage vervaagt. Uw lichaam doet het meeste werk bij het verwijderen van uw tatoeage en heeft uw circulatiesysteem nodig om de klus te klaren. Omdat uw circulatie het zwakst is in uw extremiteiten, kunnen tatoeages op handen, polsen, voeten en enkels langer duren om te verwijderen dan tatoeages dichter bij uw hart. Dus maak u geen zorgen als die hardnekkige tatoeage op uw ringvinger langzaam vervaagt. Het is natuurlijk dat het wat langer duurt, net zoals het natuurlijk is om koude handen te hebben door een lage bloedcirculatie in het gebied.

6. Inkt Samenstelling

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Bij het vragen "Hoe lang duurt het voordat een tatoeage vervaagt?" kan de samenstelling van de inkt een van de grootste en meest mysterieuze factoren zijn. Er zijn talloze inkten en pigmenten op de markt. Dit betekent dat we absoluut geen idee hebben waaruit de inkt bestaat. Sommige zijn organisch en sommige zijn synthetisch; organische inkten bestaan vaak uit plantaardige materialen, terwijl synthetische inkten vaak bestaan uit zware metalen en soms zelfs kunststoffen. Synthetische inkten zijn meestal wat hardnekkiger en vereisen meer behandelingen en meer geduld.

7. Laser Golflengtes

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Hoe snel uw tatoeage vervaagt, wordt gedeeltelijk bepaald door de kleuren die in uw tatoeage aanwezig zijn. Volledig zwarte tatoeages worden over het algemeen sneller verwijderd dan veelkleurige tatoeages. Dit komt door hoe verschillende kleuren verschillende golflengten van licht absorberen. De golflengte van 1064 wordt gebruikt om alle kleuren inkt te behandelen, maar wordt het meest geabsorbeerd door zwarte inkt, waardoor het de gemakkelijkste kleur is om te verwijderen. De 1064-golflengte wordt ook het minst geabsorbeerd door uw huid, waardoor het de veiligste golflengte is voor alle huidtypes. Warmere tinten zoals rood, oranje en geel kunnen worden behandeld met de 1064-golflengte, maar worden effectiever aangepakt met een 532-golflengte. Koelere tinten zoals blauw, groen en paars kunnen ook worden behandeld met de 1064-golflengte, maar worden effectiever aangepakt met een golflengte in de jaren 700, zoals 730 of 755. De golflengtes voor warme en koele gekleurde inkten zijn uitstekend in het richten van tatoeagepigmenten en worden ook waarschijnlijker geabsorbeerd door de huid, dus ze zijn niet geschikt voor alle huidtypes. En dan is er nog witte inkt. Soms vervaagt witte inkt en vermengt zich met de huid. Andere keren kunnen de specifieke metalen die in witte inkt worden gevonden, oxidatie veroorzaken wanneer ze worden behandeld met een laser. Oxidatie kan leiden tot een verandering van de kleur van de witte inkt en kan meer sessies vereisen om te richten en te verwijderen. Kortom, als uw tatoeage meer bevat dan alleen zwarte inkt, moet u voorbereid zijn op een iets langer proces.

8. Inkt Dichtheid en Verzadiging

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Tatoeëren is een kunst met variërende composities en stijlen. Met die nuance van stijl komen variërende niveaus van inktverzadiging en dichtheid, die van invloed zullen zijn op hoe snel uw tatoeage vervaagt. Bijvoorbeeld, zwarte en grijze realisme zal minder dicht en minder verzadigd zijn dan een tribaal ontwerp of zwarte sleeve en lijnwerk zal dichter en dieper in de huid zitten dan schaduw. Wanneer een tatoeage dichter en meer verzadigd is, betekent dit dat er meer inktdeeltjes in de huid zijn geplaatst. Hoe meer inktdeeltjes er in de huid zijn geplaatst, hoe meer werk voor de laser en uw lichaam, en waarschijnlijk zal het meer behandelingen en meer tijd vereisen.

9. Koppige Tatoeage

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Er zijn verschillende redenen waarom uw tatoeage zelf koppig kan zijn. Wanneer en hoe het is aangebracht, kan een grote rol spelen in waarom uw tatoeageverwijdering niet vervaagt. Leeftijd van de tatoeage: Hoe oud uw tatoeage is, speelt een rol in hoe snel of hoe langzaam uw tatoeage vervaagt. Nieuwere tatoeages hebben de neiging om wat koppiger te zijn dan oudere tatoeages. De reden hiervoor is dat uw lichaam weinig tot geen tijd heeft gehad om inkt te verteren en te elimineren. Uw lichaam herkent tatoeage-inkt als een vreemde substantie en uw immuunsysteem wil het verwerken en elimineren. Dit is waarom tatoeages vervagen naarmate ze ouder worden. Het verwijderingsproces is al begonnen bij oudere tatoeages. Dus maak u geen zorgen als uw recent verworven tatoeage wat koppiger is en wat meer coaxing van de laser vereist. Slecht aangebrachte tatoeages: Wie uw tatoeage heeft aangebracht en hoe uw tatoeage is aangebracht, beïnvloedt hoe uw tatoeage wordt verwijderd. Vaardig aangebrachte tatoeages worden diep in de huid geplaatst om de levensduur te garanderen. Minder vaardig aangebrachte tatoeages, vooral die aangebracht zonder het gebruik van een tatoeagemachine, kunnen oppervlakkiger zijn en niet zo diep in de huid zitten. Of in het geval van een tatoeëerder met een zware hand, kunnen ze te diep in de huid zijn aangebracht, wat kan leiden tot blowout of littekens. Daarom kunnen slecht aangebrachte tatoeages minder of meer behandelingen nodig hebben dan vaardig aangebrachte tatoeages. Gelicenseerde tatoeëerders willen dat uw tatoeage de tand des tijds doorstaat. Dus als uw tatoeage wat langer duurt om te vervagen, is er waarschijnlijk geen reden tot bezorgdheid.

10. Algehele Gezondheid

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Terwijl de laser de inkt afbreekt, neemt uw lichaam het grootste deel van het verwijderingsproces voor zijn rekening. Omdat uw lichaam het meeste werk doet, zal uw algehele gezondheid het verwijderingsproces enorm beïnvloeden. Leeftijd, onderliggende gezondheidsproblemen, hydratatie, activiteitsniveau en andere levensstijlkeuzes spelen een rol in hoe snel uw tatoeage wordt verwijderd. Hoe meer verjaardagen u heeft gehad, des te langer het kan duren voordat uw tatoeage vervaagt, omdat uw immuunsysteem doorgaans verzwakt met de leeftijd. Chronische uitdroging en gebrek aan lichaamsbeweging zullen er ook voor zorgen dat uw tatoeage wat koppiger is, omdat dit de circulatie negatief beïnvloedt. Elke medische aandoening die uw immuunsysteem of circulatie beïnvloedt, zal doorgaans het proces van tatoeageverwijdering vertragen. Als u zich zorgen maakt over hoe snel uw tatoeage vervaagt, kunnen stappen ondernemen om fysiek gezonder te worden helpen.

Hoe lang duurt het voordat een tatoeage vervaagt?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op tatoeageverwijdering, is het onmogelijk om het exacte aantal behandelingen te schatten dat nodig is voor volledige verwijdering, maar voor een professioneel aangebrachte tatoeage schatten we dat gemiddeld 10-15 behandelingen nodig zijn. Met elke behandeling met tussenpozen van 6-12 weken, duurt dit ongeveer twee jaar. Hoewel het een proces is, zijn er enkele dingen die u kunt doen om het te versnellen. Aangezien uw lichaam het meeste werk doet, zal alles wat u kunt doen om over het algemeen gezonder te zijn, het proces versnellen. Deelnemen aan lichamelijke activiteit, gehydrateerd blijven en niet roken verbetert de circulatie en versterkt uw immuunsysteem, wat uiteindelijk het verwijderingsproces versnelt. Strikt de nazorg volgen die uw laser technicus heeft voorgeschreven en blootstelling aan de zon vermijden, zorgt voor optimale genezing en houdt uw behandelingen op schema.

Tatoeageverwijdering na één sessie

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Direct na uw eerste behandeling zou u een witte waas over de tatoeage moeten opmerken. Hoewel uw tatoeage er anders uit kan zien, is de waas slechts tijdelijk en verdwijnt na ongeveer 5 tot 15 minuten. Daarna ziet uw tatoeage er weer redelijk hetzelfde uit als toen u binnenkwam. De waas is alleen de inkt die gasbellen vrijgeeft terwijl deze wordt verbrijzeld, niet uw tatoeage die in realtime vervaagt. Het gewenste vervagen komt pas in de weken en maanden na de behandeling, wanneer uw lichaam de inktdeeltjes elimineert. Als uw tatoeage voornamelijk schaduw is, kunt u na één behandeling een verschil opmerken. Als uw tatoeage echter sterk verzadigd is of voornamelijk lijnwerk bevat, ziet u mogelijk helemaal geen verschil na één behandeling. Het kan vele behandelingen duren voordat u een verschil opmerkt. Wees niet ontmoedigd! Het is een proces, maar het is de moeite waard.

Wanneer moet u zich zorgen maken als uw tatoeageverwijdering niet werkt

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Het maken van vooruitgang bij tatoeageverwijdering kan een langdurig proces zijn dat geduld vereist. Als u niet onmiddellijk resultaten ziet, raak dan niet in paniek. Het is normaal dat het veel behandelingen kost voordat u een verschil in de tatoeage opmerkt. Het kan tijd zijn om met uw laserspecialist te praten als u behandelingen met dubbele cijfers bereikt en geen verschil ziet in uw tatoeage. Het kan moeilijk zijn om de vooruitgang tussen behandelingen te beoordelen omdat de veranderingen dag na dag geleidelijk zijn. Vaak zullen uw behandelingsfoto's met uw technicus onthullen hoeveel uw tatoeage is veranderd. Als uw tatoeage echt niet vervaagt, kan uw technicus u adviseren over de volgende stappen.

Neem contact op met The continental voor een deskundig consult

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Tatoeageverwijdering is een zeer gelaagd proces met veel factoren die de uitkomst beïnvloeden. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om positief invloed uit te oefenen op hoe snel uw tatoeage vervaagt. Hoewel dit u enige controle geeft, is geduld nog steeds een belangrijk onderdeel van uw verwijderingsreis. The continental begrijpt dat het verwijderen van een tatoeage een langdurig proces is en benadert het met zowel geduld als vastberadenheid. Als uw verwijdering is gestagneerd of als u net aan uw reis begint, willen we u graag uitnodigen voor een consultatie met onze verwijderingsexpert.

Contact opnemen