d d d d d d dd d

Het verwijderen van tatoeages met zout en cacaoboter is een ineffectieve methode.

22 jan 2024
Tatoeages blijken langer mee te gaan dan een mensenleven; wetenschappers hebben ze gevonden op enkele mummies uit het oude Egypte die dateren van 3.000 tot 5.000 jaar geleden! Maar wanneer een tatoeage niet langer bij je past als levend persoon, of spijt over de plaatsing of grootte toeslaat, is tatoeageverwijdering nodig. Er zijn verschillende manieren om tatoeages te verwijderen, waaronder enkele minder ethische methoden en natuurlijk enkele bewezen, effectieve en veilige methoden. We zullen bespreken wat tatoeageverwijdering met zout en cacaoboter eigenlijk inhoudt, en wat echt werkt om tatoeages te verwijderen, samen met enkele stedelijke legendes; Tatoeageverwijdering hoeft geen groot raadsel te zijn, en niemand zou met tatoeages moeten leven waar ze niet van houden.

Zout en Cacaoboter - Het Begin van Deze Mythe

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Natuurlijke methoden voor tatoeageverwijdering, zo genoemd vanwege hun gebruik van vrij verkrijgbare, biologische en betaalbare ingrediënten, vallen in de categorie die niet bijzonder effectief is en in sommige gevallen schadelijk kan zijn voor je huid. Deze snelle oplossingen circuleren af en toe op internet via korte virale video's of blogposts, maar zijn niet gebaseerd op enig medisch bewezen feit. Enkele van de meest voorkomende componenten voor deze doe-het-zelf tatoeageverwijderingsmethoden zijn: - Aloë vera - Waterstofperoxide - Tatoeageverwijderingscrèmes Aloë vera wordt al duizenden jaren gebruikt om de huid te verzachten en te kalmeren, rechtstreeks van de plant of vaak te vinden in gels tegen zonnebrand. Helaas zal deze homeopathische huidbehandeling tatoeages niet daadwerkelijk laten vervagen. Waterstofperoxide is een standaard in veel EHBO-kits, en om goede redenen. Het is een milde antiseptische stof die op de huid wordt gebruikt om infecties van kleine snijwonden, schaafwonden en brandwonden te voorkomen, maar net als aloë vera helpt het niet bij het verwijderen van tatoeages. Tatoeageverwijderingscrème is te vinden in sommige grote winkels of online en heeft vaak flitsende advertentiecampagnes met dramatische resultaten. Gebruik deze crème twee keer per dag en binnen de kortste keren is de spijt van de tatoeage verdwenen, dat is tenminste de belofte. Als het klinkt als wonderolie, is het waarschijnlijk wonderolie en er zijn geen peer-reviews of medisch-journaalstudies die bewijzen dat deze crèmes werken. Als je tatoeages probeert te verwijderen, verspil dan geen geld aan deze topische crèmes. TikTok heeft ook enkele virale video's over tatoeageverwijdering voortgebracht. Wat velen zich niet realiseren, is dat deze video's voor entertainmentdoeleinden worden gemaakt. Het wrijven van een oplossing van crèmes, gels, zout of zelfs voedsel op je huid zal tatoeages niet magisch laten vervagen of verwijderen.

Is Zout en Cacaoboter een Effectieve Methode voor Tatoeageverwijdering?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Zonder eromheen te draaien, nee. De oorsprong van het gebruik van zout en cacaoboter voor tatoeageverwijdering is verloren gegaan in het zwarte gat van het internet, maar geen enkele topische methode werkt effectief voor tatoeageverwijdering. Waarschijnlijk heeft iemand bedacht dat de schurende eigenschap van zout in combinatie met de kalmerende eigenschappen van cacaoboter voor de huid samen zouden werken om de tatoeage-inkt weg te schrobben; dit zou een milde vorm van dermabrasie zijn. Dermabrasie is de verwijdering van de bovenste (en meestal dode) lagen van de huid, bekend als de epidermis. Wanneer dit op de juiste manier wordt gedaan, en niet als middel voor tatoeageverwijdering, is dermabrasie uiterst effectief en maakt het de huid glad en geeft het een stralende gloed. Zout en cacaoboter van de plaatselijke drogisterij zijn echter niet hetzelfde en zullen niet dezelfde resultaten opleveren. Daarom verwijderen zout en cacaoboter of zelfs dermabrasie de inkt niet, deze methoden richten zich alleen op de bovenste laag.

Is het Veilig om Zout en Cacaoboter op de Huid te Gebruiken?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Het wrijven van je huid met zout of zout in combinatie met cacaoboter kan leiden tot kortdurende irritatie zoals roodheid, ontsteking of lichte zwelling. Bij langdurige beschadiging of agressief schrobben kan ook littekenvorming optreden. Daarom wordt sterk aanbevolen dat niemand thuis probeert om tatoeageverwijderingsmethoden met zout en cacaoboter te gebruiken.

Veilig je tatoeage verwijderen

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Op dit moment zou het normaal zijn om te vragen: hoe werkt tatoeageverwijdering zonder het risico op littekens? Kort gezegd wordt tatoeage-inkt in de tweede laag van de huid, de dermis, geplaatst, en vanwege de grote deeltjesgrootte laat het immuunsysteem het met rust, zodat het daar voor altijd blijft opgeschort. Voor een juiste tatoeageverwijdering is het gebruik van lasers nodig om de epidermis te omzeilen en de grote, donkere inktdeeltjes in de dermis te richten en ze in beheersbare stukjes te breken die het immuunsysteem kan afvoeren.

Hoe Lang Duurt Tatoeageverwijdering?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Voor de meeste tatoeages zijn gemiddeld 10-15 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6-8 weken tussen elke afspraak. Over het algemeen zal de totale tijdsduur voor de meeste mensen die een tatoeage willen laten verwijderen ongeveer 18 tot 36 maanden bedragen.

Hoe duur is tatoeageverwijdering?

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Praten over laser tatoeageverwijdering en de prijs in een algemeen gesprek kan eng of onbetaalbaar klinken. Zoals bij de meeste dingen, helpt het om alles in perspectief te houden. Kwalitatieve apparatuur die regelmatig wordt onderhouden en wordt bediend door zeer ervaren personeel heeft natuurlijk een prijs, maar in vergelijking met andere, soortgelijke diensten, zijn de kosten voor tatoeageverwijdering heel betaalbaar.

Heroverweeg je tatoeage? Boek vandaag nog een consult bij the Continental!

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Huisremedies zijn geen haalbare oplossingen voor tatoeageverwijdering; Laser tatoeageverwijdering bij the Continental biedt de best mogelijke service in de branche. Elke andere methode voor tatoeageverwijdering zal helaas een grotere kans op littekens met zich meebrengen (meestal als gevolg van het inwrijven van je tatoeages met iets), of niet werken en een verspilling van tijd en geld zijn. The Continental heeft bewezen protocollen die resultaten opleveren. Boek vandaag nog een gratis consult bij ons.

Contact opnemen