Waarom is mijn tatoeage donkerder na laserverwijdering?

Waarom is mijn tatoeage donkerder na laserverwijdering?

Ziet je tattoo er levendiger uit na een tatoeagverwijderingsbehandeling? Ontdek waarom en leer over het verwijderingsproces van tatoeages met laser. 

Waarom is mijn tatoeage donkerder na laserverwijdering?

Waarom ziet mijn tatoeage er donkerder uit na een laserbehandeling?

In tegenstelling tot wat je zou denken wanneer je dit ziet, wordt je tatoeage niet echt donkerder en is dit gewoon een normaal onderdeel van het verwijderingsproces. Je tatoeage vervaagt eigenlijk nog steeds, ookal ziet hij er voor het oog levendiger uit. Het betekent zelfs dat je goed op weg bent naar een heldere, tatoeage-vrije huid! 

Tatoeage inkt kan ixoderen, dit gebeurt vooral wanneer witte inkt behandeld wordt met een laser. Het witte pigment veranderd na de laserbehandeling in een donkerder pigment. De laser breekt de inktdeeltjes op in hele kleine fragmenten welke oxideren doordat ze blootgesteld worden aan het licht van de laser waardoor de kleur van de tatoeage vaak veranderd in een lichtbruine of blauwe kleur. 

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met een laser nu eigenlijk precies? 

 De laser breekt de grotere inktdeeltjes af in kleinere fragmenten zodat je witte bloedcellen de deeltjes kunnen afvoeren via het lymfestelsel. Wanneer de witte bloedcellen aan het werk zijn om de inktdeeltjes te verwijderen kan de tatoeage er vaak levendiger uit zien omdat er meer kleine inktdeeltjes in de dermis (lederhuid) zitten. Dit is dus een goede indicatie dat de laser nauwkeurig genoeg op die deeltjes heeft gericht en dat de tatoeage goed op weg is om volledig te worden verwijderd. Iedere sessie zal laag voor laag de inkt uiteenvallen totdat er geen grote deeltjes maar zijn waarop de laser zich kan richten. Door dit effect kan het dus enkele sessies duren voordat u enige betekenisvolle vervaging ziet. 

Heb jij een tattoo waar je vanaf wilt? Boek dan een gratis en vrijblijvend consult in.


Hoe lang duurt het voordat een tatoeage begint te vervagen? 

Zoals je kunt zien op de foto hierboven breekt de laser de grotere inktdeeltjes in kleinere fragmenten welke zich verspreiden over de gehele tattoo. Door deze verspreiding van inktdeeltjes kan de tattoo soms donkerder lijken na een laserbehandeling. Wat jij aan het oppervlak ziet, vertegenwoordigd vaak niet het werk dat onder de opperhuid wordt gedaan. Met meerdere sessies kunnen klanten zichtbare vervaging verwachten na ongeveer 3-5 sessies omdat er dan minder inktlagen in de dermis aanwezig zijn. 

Waarom is mijn tatoeage donkerder na laserverwijdering?

Over de schrijver
Reactie plaatsen