k k kk k k

Waarom de winter de beste tijd is om je tatoeage te laten verwijderen

26 jan 2024
Het is een veelgestelde vraag die onze studio hoort: "Wanneer is de beste tijd om een tatoeage te laten verwijderen?" en het antwoord is, wanneer je niet langer van de kunstwerken houdt die je draagt. Hoewel er geen reden is om tatoeageverwijderingsbehandelingen uit te stellen, zijn er veel voordelen aan het beginnen en voortzetten van het proces in de herfst en winter.

Gebrek aan blootstelling aan de zon helpt bij het behalen van uitstekende resultaten bij tatoeageverwijdering.

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Zonblootstelling en tatoeageverwijdering gaan niet samen. Tatoeageverwijderingsbehandelingen kunnen niet worden uitgevoerd terwijl de huid gebruind is. Na elke afspraak vragen we iedereen om gedurende een korte periode uit de zon te blijven, waardoor de herfst en winter de ideale tijd zijn om uw laser verwijderingsbehandeling te starten. Het beginnen aan tattooverwijdering in de herfst en winter betekent voor de meesten het dragen van lange mouwen, hoodies en truien, lange broeken en jassen. Dit brengt ons van nature weg van blootstelling aan de zon die zelfs optreedt tijdens het rijden tijdens die warmere maanden van het jaar in een T-shirt of tanktop. We vragen om deze concessie in het voorjaar en de zomer omdat de zon gevoeligheid in de huid kan creëren, en hoewel niet vaak voorkomend, kan leiden tot langdurige, overmatige zwelling, blaarvorming of erger nog, het verlies van pigmentatie, bekend als hypopigmentatie.

Mis het plezier van zwemmen niet.

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Voor velen is de optimale manier om te ontspannen en af te koelen tijdens de zomer om te drijven in een zwembad, of misschien zelfs te duiken? Er is iets ontspannends aan in de oceaan zijn of een nabijgelegen meer bezoeken die velen van ons verbindt met de natuur en rust en ontspanning brengt. Helaas zijn dit geen ideale activiteiten voor iemand die tatoeageverwijderingsbehandelingen ondergaat. Net zoals in de zon zijn, beperken de wintermaanden deze activiteiten, waardoor het een ideale tijd is om laser tatoeageverwijderingsbehandelingen te laten doen. Het vermijden van langdurige baden, zwemmen in zwembaden, oceanen en andere water gerelateerde activiteiten na de behandeling wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat de huid voldoende tijd heeft om te genezen voordat deze wordt blootgesteld aan potentieel schadelijke invloeden. Tatoeageverwijdering in de winter betekent geen gemiste plezierkansen!

Geen zorgen over lichaamshaar.

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Om optimale resultaten bij tatoeageverwijdering te bereiken, moet de huid haarvrij zijn voor de behandeling. Voor degenen met bijzonder harige lichaamsdelen kan dit betekenen dat er een kleine kale plek op een arm, been, rug of borst ontstaat gedurende een bepaalde tijd totdat het haar is terug gegroeid. Vervolgens wordt het hele proces herhaald voor de volgende behandeling, en zo verder. Anderzijds vragen we na de behandeling dat behandelde gebieden niet worden geschoren, gewaxt of geplukt totdat ze volledig zijn genezen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de persoon. Daarom is de winter een perfecte tijd om het te verbergen met kleding!

Verras jezelf en je vrienden.

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Niet houden van hoe een tatoeage eruitziet en beginnen met laser tatoeageverwijdering kan diep persoonlijk zijn. Het kan ook enige tijd duren voordat je je meer op je gemak voelt om het onderwerp aan te snijden met familie en vrienden. Het kan zelfs even duren voordat je je aanpast aan wat je in de spiegel ziet. Tatoeageverwijderingsbehandelingen in de herfst en winter laten kleding toe om natuurlijk de gebieden te bedekken die vaak getatoeëerd zijn. Hoewel kleding verbergen geen antwoord is op het verwijderen ervan, kun je een aangename verrassing verwachten wanneer de lente en de zomer aanbreken en seizoenskleding verandert, en je jezelf in de spiegel ziet en vrienden die de nieuwe jij zien in je bijgewerkte huid. Voor velen is deze natuurlijke mogelijkheid om ongewenste tatoeages te bedekken met kleding tijdens de koudere maanden een enorme boost voor het zelfvertrouwen en een mentale stressverlichter. Profiteer van de kans om tatoeageverwijdering te starten tijdens deze maanden!

Aan de slag.

— Jessica de Vries, ontwerper & oprichter
Terugkerend naar waar we begonnen zijn, is er geen tijd zoals het heden. Tatoeageverwijdering starten in de winter heeft gewoon enkele extra voordelen! The Continental staat je de hele weg bij tijdens je tatoeageverwijderingsreis, die begint met een gratis consult.

Contact opnemen