Werkwijze

Een tattoo bij The Continental

Bij The Continental maken we enkel unieke tattoos. Dit doen we door verschillende elementen en onderdelen te gebruiken om tot een kunstzinnige compositie te komen. Wanneer er teveel vastgehouden wordt aan een specifiek idee of een specifieke opzet van de tattoo is het bijna onmogelijk om tot een unieke tattoo te komen. Creatieve vrijheid is voor onze artiesten daarom erg belangrijk.

Afspraak boeken

Om een afspraak te boeken vragen we je ons contactformulier op website zo volledig mogelijk in te vullen. Na het bekijken van je aanvraag beoordelen we bij welke artiest jouw idee het best past. Je krijgt altijd binnen een week een reactie.

De aanbetaling

Wanneer we je aanvraag bekeken hebben proberen we je altijd een prijsindicatie te geven voor de tattoo of het project. Ook maken we een schatting van het aantal nodige sessies wanneer het een groot stuk betreft. Houd er rekening mee dat het aantal sessies nooit vooraf kan worden gegarandeerd omdat elk persoon en elk project uniek is. Vanaf dat moment vragen we een aanbetaling. De aanbetaling is om ons ervan te verzekeren dat de afspraken door gaan en wordt daarom niet geretourneerd. Wanneer je aanbetaalt, ga je automatisch akkoord met onze huisregels en voorwaarden. In het geval van meerdere sessies blijft je aanbetaling gedurende alle sessies staan en wordt op de laatste sessie verrekend.

Het ontwerp proces

Wanneer de aanbetaling gedaan is begint de artiest met het ontwerp proces. Het ontwerp proces is de fase waar de meeste tijd geïnvesteerd wordt. Het maken van een tattoo ontwerp bestaat uit verschillende stadia. De artiest begint met een onderzoek naar voorbeelden, referentiefoto's, betekenissen enz. Daarna wordt gekeken naar de locatie van de tattoo en de flow van het lichaam om uiteindelijk tot een kloppende compositie te komen. Hierna wordt pas begonnen met het daadwerkelijke ontwerpen. Wij vragen om geduldig te zijn tijdens deze periode, ieder project is anders en soms vergt de ene tattoo meer ontwerptijd dan de andere.

Het ontwerp

Wanneer het ontwerp klaar is sturen we dit enkele dagen vantevoren door, of nodigen we je uit om het in de studio te komen bekijken. Eventuele aanpassingen kunnen op dit moment gemaakt worden zodat je ontwerp gereed is op de tattooafspraak zelf. We vinden het prettig als je niemand mee neemt naar een tekenafspraak of een tattoosessie, dit om rust in onze studio te bewaren. Neem je toch iemand mee dan dient deze te wachten in onze wachtruimte.